Elektrisch & Hybride2022-01-05T15:40:01+00:00

Specialist in hybride en elektrisch rijden

 • Wat past het beste bij mij? Volledig elektrisch of hybride?

 • Hoe ver kan ik nou daadwerkelijk elektrisch rijden?

 • Hoe zit het met accuhuur en accukoop?

 • Hoe zit het met de particuliere subsidie rond elektrische auto’s?

 • Waar kan ik mijn elektrische of hybride auto het beste laten onderhouden?

Omdat wij al meerdere jaren ervaring hebben met elektrisch en hybride rijden, krijgen wij de bovenstaande vragen dagelijks gesteld. Bij Hvauto kunt u dan ook terecht voor al uw vragen over hybride en elektrisch rijden en kijken wij wat het beste past bij uw situatie.

Aanbod EV & Hybride
Wat past het beste bij mij? Volledig elektrisch of hybride?2022-01-05T14:22:33+00:00

Dit hangt sterk af van meerdere factoren, daarom kijken we graag samen naar uw situatie om hierin een passend advies te geven. Neem contact met ons op of lees de onderstaande punten ter informatie.

Bij volledig elektrisch rijden dient u zich meer bewust te zijn van de afstanden die u rijdt. Korte stukken zullen nooit een probleem zijn. Verwacht u echter een langere afstand te rijden, dan moet u rekening houden met de actieradius van een elektrische auto en eventueel onderweg laden.

Hybride biedt het beste van beide werelden maar zorgt nog wel voor uitstoot en vaak slechts een beperkte afstand volledig elektrisch rijden. Enerzijds biedt het voordelen op kortere afstanden vanwege het elektrische rijden voor een lager verbruik. Op lange afstanden kunt u de auto nog gewoon voltanken zonder rekening te houden met laadtijden.

Gaat u jaarlijks met de caravan op vakantie? Dan is een hybride waarschijnlijk de betere optie. Er zijn momenteel namelijk nog weinig elektrische auto’s die een caravan mogen trekken en dan hebben we het nog niet over de actieradius van een elektrische auto met caravan.

Hoe ver kan ik nou daadwerkelijk elektrisch rijden?2022-01-05T14:24:56+00:00

Net als bij auto’s met een verbrandingsmotor is het praktijkverbruik altijd afwijkend ten opzichte van de fabrieksopgave.
Bij elektrische auto’s zijn er nog meer factoren die de totale actieradius sterk kunnen beïnvloeden;

 • Rijafstanden (korte stukken zijn voor elektrische auto’s beter voor de actieradius. Bij het uitrollen en afremmen wordt de energie die vrijkomt weer opgeslagen, wat de actieradius verbetert)
 • Rijsnelheid (vanzelfsprekend, hoe sneller u rijdt of optrekt, hoe minder actieradius)
 • Buitentemperatuur (bij lage temperaturen en kost het meer energie om de auto en de accu te verwarmen, waardoor de actieradius ten opzichte van de zomer sterk naar beneden kan afwijken)
 • Gebruik van de airconditioning of climate control (deze verbruikt behoorlijk veel energie dus is het aan te raden deze uit te zetten wanneer mogelijk)

Meer weten over de praktische actieradius van de auto waar u interesse in heeft? Neem contact met ons op, dan helpen wij u graag verder!

Hoe zit het met accuhuur en accukoop?2022-01-05T14:28:00+00:00

Bij de Renault Zoe kunnen we ons goed voorstellen dat de bovenstaande vraag van toepassing is. Renault heeft van 2013 tot 2021 de Zoe verkocht met de mogelijkheid om de accu van de auto te huren. Het voordeel hierbij is dat de aanschafwaarde een stuk lager is en dat het risico van eventuele defecten of problemen met de accu bij Renault liggen. In het onderstaande overzicht van Renault Business Finance staan de maandelijkse huurbedragen die afhankelijk zijn van het accupakket en het totale kilometers wat u per jaar verwacht te rijden.
Let er hierbij ook op dat de accu los verzekerd dient te worden voor € 9,35 per maand.

Vanaf 2021 is het ook mogelijk om de accu van een Zoe met accuhuur over te kopen. De accu die in de auto zit wordt dan uw eigendom, zodat de maandelijkse kosten hiervoor te komen vervallen. De overnameprijs hangt af van het accupakket en de leeftijd hiervan en schrijft naar rato af. Hoe ouder de accu, hoe voordeliger de overnameprijs. Neem contact met ons op voor de exacte waarde indien u een dergelijke auto bij ons heeft gezien en hierin geïnteresseerd bent.

Hoe zit het met de particuliere subsidie rond elektrische auto’s?2022-01-05T14:30:03+00:00

Voor particuliere kopers van elektrische auto’s is de SEPP (Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren) beschikbaar. Hiermee kunt u in 2022 subsidie aanvragen na de aanschaf van een elektrische auto. In het geval van een gebruikte elektrische auto kunt u hiermee € 2.000,- terugkrijgen zo lang het subsidiebudget hiervoor nog toereikend is.

Enkele voorwaarden hierbij zijn:

 • De auto dient af-fabriek 100% elektrisch geleverd te zijn
 • De cataloguswaarde is niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000
 • De subsidie kan slechts één keer aan worden gevraagd, waarbij de aanvrager ook degene moet zijn die de auto op naam heeft
 • De auto mag niet eerder op naam hebben gestaan van een persoon op hetzelfde woonadres

Lees hier op de website van het RVO meer informatie over de regeling of om een aanvraag in te dienen.

Waar kan ik mijn elektrische of hybride auto het beste laten onderhouden?2022-01-05T14:31:44+00:00

Wij raden u aan om uw elektrische auto in de eerste plaats bij een merkdealer te onderhouden of bij een universele garage die thuis is in het onderhoud van elektrische auto’s. Het onderhoud zelf stelt in de basis niet veel voor in vergelijking met het onderhoud van auto’s met een verbrandingsmotor.
Wel hebben de meeste elektrische auto’s tot 8 jaar of 100.000/160.000km fabrieksgarantie op het accupakket. Hierbij raden wij aan om de auto gedurende deze periode bij de merkdealer te laten onderhouden. Ook eventuele software-updates worden hierbij meegenomen, zodat uw auto altijd up-to-date is.

Niet zeker wie de dichtstbijzijnde merkdealer is? Neem contact met ons op, dan zoeken we dit samen met u uit!